Голяма мрежа за фалшиви пари, свързана с италианската мафия Камора, беше разбита и бяха арестувани 44 души в Италия, Франция и Белгия. Сред задържаните е и внук на френската актриса Катрин Деньов. 40 души са били арестувани в Италия, 3 във Франция и 1 в Белгия при операцията, наречена „Нерон“ и координирана от европейската полицейска агенция Европол. Конфискувани са 8 милиона евро и още 8 милиона евро под формата на имущество.
От тримата арестувани във Франция единият е френско-италиански гражданин, а другият е италианец, като един от двамата е близък до ръководителя на мрежата.
Третият арестуван във Франция според започнат източник е 32-годишният Игор Дивтен, внук на Катрин Деньов и на режисьора Роже Вадим. Арестуваните във Франция ще бъдат екстрадирани към Италия.
В Италия арестите са извършени в района на Неапол, в Ломбардия, Венето, Тоскана, Пиемонте и Умбрия.
Разбитата мрежа е продавала фалшиви пари на подизпълнители, които на своя страна са ги препродавали. Производството на фалшива банкнота струва 20 до 30 евроцента, а се препродава за 7 евро. Основно са били фалшифицирани банкноти от 50 евро. Разследването е започнало през 2017 г., когато в района са били заловени много фалшиви 50 евро.