Нови три шотландски банкноти от 20 паунда

В Шотландия три банки, които имат право да емитират банкноти (Royal Bank of Scotland, Clydesdale Bank и Bank of Scotland ), представиха  нова емисия от полимерни банкноти с номинал 20 паунда. 

  

 

Почина султанът на Оман, очаква се нова емисия банкноти 

Султанът на Оман Кабус бен Саид почина на 79-годишна възраст. Той бе начело на страната почти 50 години, което го превърна в най-дълго управлявалия арабски монарх. От 1976 г. насам всички омански банкноти носят неговия портрет и подпис. За нов султан на монархията на източния бряг на Арабския полуостров е избран Хайсам ал-Саид. Очаква се нова емисия банкноти с неговия портрет и подпис.

 

 

 

Канада с допитване до населението за нова банкнота от 5 долара

 
Bank of Canada обяви, че скоро ще започне публична консултация, за да избере кой да бъде изобразен на банкнотата от 5 долара от второто поколение полимерни банкноти, които се планират да се пуснат в обращение. От 1969 г. до момента всички емисии канадски банкноти от 5 долара носят портрета на Сър Уилфрид Лори (1841-1919 г.) - седми министър –председател на Канада в периода 1896-1911 г.

  
 

 

 

Египет планира да пусне в обращение полимерни банкноти

Централната банка на Египет обяви, че планира да пусне в обращение нова банкнота от 10 паунда произведена на полимерен субстрат. Това ще се случи обаче, след като офиса на централната банка и оборудването на новата египетска печатница за банкноти бъдат преместени в новата административна столица на Египет.